4.4.13

ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ; ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!


Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων του Κεφαλόβρυσου, ενάντια στην κατασκευή μονάδας βιοαερίου στην περιοχή
Από το «ο ρυπαίνων πληρώνει», φτάσαμε στο «ο πληρώνων ρυπαίνει»…
Από τις χωματερές σε αρχαιολογικούς χώρους στην Κερατέα έως τις εξορύξεις χρυσού σε δασικές εκτάσεις εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων στις Σκουριές και από το αυθαίρετο φράγμα του Αχελώου στην Μεσοχώρα έως την μονάδα εγκατάστασης βιοαερίου στο Κεφαλόβρυσο, την καταστροφική φρενίτιδα του Μνημονίου της Συγκυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. έρχεται να συμπληρώσει η παράδοση του φυσικού πλούτου και του περιβάλλοντος σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, με αντίτιμο την αξιοπρεπή διαβίωση και την υγεία μας.
Νερό, γη και ενέργεια βαφτίζονται “επενδύσεις” και θυσιάζονται στο βωμό της υποτιθέμενης ανάπτυξης. “Επενδύσεις” που είναι παρά χαριστικές εκχωρήσεις περιοχών της χώρας, με στόχο τον πλουτισμό των μετόχων των εταιρειών και, συχνά, του πολιτικού προσωπικού που διαπλέκεται μαζί τους.
Από όλα τα στοιχεία που έχουν παρατεθεί, έχουμε πεισθεί ότι η συγκεκριμένη μονάδα ενέχει κινδύνους για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών, και ότι τέτοιου είδους χωροταξικοί σχεδιασμοί μετατρέπουν τις ΑΠΕ από εναλλακτικές μορφές ενέργειας σε εναλλακτικούς κινδύνους.
Λέμε “ΝΑΙ” στην παραγωγή εναλλακτικής ενέργειας που θα είναι ταγμένη στη υπηρεσία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, λέμε “ΌΧΙ” στις «άρπα-κόλα» κατασκευές με μοναδικούς ωφελημένους τους επενδυτές και μερικούς ντόπιους συνεργάτες τους.
Το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι RossoNero στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων του Κεφαλόβρυσου, ενάντια στην κατασκευή της Μονάδας Βιοαερίου. Θεωρούμε ότι η εγκατάστασή της θα έχει καταστροφικές συνέπειες, τόσο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όσο και για το περιβάλλον.
Καλούμε σε ενεργό συμμετοχή στη Σύσκεψη που έχει οριστεί για το θέμα, την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

H ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ !
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ  -  ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ROSSONERO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου