Το RossoNero

Τo Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι RossoNero, είναι ένας Χώρος παρέμβασης στην τοπική κοινωνία που αποπειράται να αλλάξει δεδομένα στους τομείς της γνώσης, της αισθητικής, της κοινωνικής κριτικής, της πολιτικής δράσης, των συστημάτων αξιών - ίσως και της δημιουργίας. Ένας Χώρος Αυτοοργάνωσης γύρω από το 4πτυχο: “Πρωτοβουλία - Συμμετοχή - Αντίσταση – Αλληλεγγύη”. Ένας χώρος, όπου άτομα και συλλογικότητες -με διαφορετικές ίσως αντιλήψεις, αλλά με κοινή στάση ζωής, που βρίσκονται απέναντι σε κάθε μορφή ρατσισμού και εθνικισμού και προσπαθούν να αντιπαρατίθενται σε όλες τις εκφάνσεις της καπιταλιστικής βαρβαρότητας- συζητούν, οργανώνονται, σχεδιάζουν, υλοποιούν, σε διαρκή αλληλεπίδραση με εαυτούς και αλλήλους. Ένας Χώρος που παρεμβαίνει στην τοπική κοινωνία με Συζητήσεις, Προβολές, Καμπάνιες, Βιβλιοπαρουσιάσεις, Ανταλλακτικά παζάρια, Δανειστική βιβλιοθήκη, Δωρεάν μαθήματα, Μουσικά και Πολιτιστικά δρώμενα.
Το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Rossonero δημιούργησαν 20 τρικαλινοί και τρικαλινές, με ελάχιστο κόστος και έξω από τις συνήθεις κατασκευαστικές διαδικασίες, με πολύ προσωπική εργασία και προσφορές φίλων και υποστηρικτών.
Στο Στέκι λειτουργεί επίσης αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο και μπαρ (από τις 5 το απόγευμα καθημερινά και από τις 11 το πρωί τα Σαββατοκύριακα). Τα προϊόντα του δεν πωλούνται, απλώς οι καταναλωτές τους καλούνται να συνεισφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του Στεκιού.
Στο χώρο, ήδη, λειτουργεί δανειστική Βιβλιοθήκη, με επιλεγμένες εκδόσεις πολιτικών, κοινωνικών, ιστορικών κ.λ.π. βιβλίων". 


Αμαλίας 18, Τρίκαλα
e-mail: rossonerotrikala@gmail.com