27.2.13

Συνέντευξη Τύπου - Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου της πρωτοβουλίας από αντιρατσιστικές κινήσεις, κοινότητες μεταναστών και οργανώσεις της Αριστεράς για να δοθεί η Ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών.

Στη Συνέντευξη Τύπου μίλησαν οι Σόλες Γκόντγουιν (μέλος AntiNazi zone - YRE), Εμμανουέλα Ραπούση (μέλος Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών) και Μαριάνθη Ίντοου (μέλος AntiNazi zone - YRE) που είναι παιδιά μεταναστών και έχουν μεγαλώσει και ζουν στην Ελλάδα. Τον συντονισμό έκανε ο Γιάννης Αλμπάνης μέλος του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών.
Και οι τρεις μίλησαν για τις προσωπικές τους ιστορίες, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τομέα καθώς και για τον φόβο ότι με το πάγωμα του “νόμου Ραγκούση” μένουν ξεκρέμαστα 200.000 παιδιά μεταναστών.
 
Η Σόλες Γκόντγουιν ήρθε στην Ελλάδα από τα 14 της, σπούδασε ιατρική και τώρα δεν μπορεί να κάνει την ειδικότητά της επειδή δεν έχει την ελληνική ιθαγένεια. 
Η Εμμανουέλα Ραπούση από την Αλβανία, μένει στη Ελλάδα από τα 9 της χρόνια και λόγω της μη απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας ζει με τον φόβο της απέλασης. Η Μαριάνθη Ίντοου γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1991, πήγε δημοτικό, γυμνάσιο κα λύκειο, σπούδασε Προσχολική Αγωγή και τώρα λόγω του παγώματος του "νόμου Ραγκούση" δεν μπορεί να πάρει την ιθαγένεια.
Τόνισαν ότι η κυβέρνηση με τη στάση της υιοθετεί ακροδεξιές πολιτικές όπως επίσης και την ανάγκη δημιουργίας νομοθετικού πλαισίου που να διευκολύνει τα παιδιά των μεταναστών να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.
Επίσης, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από μέσα ενημέρωσης όπως: "Εφημερίδα των Συντακτών", "το Βήμα", "6 Μέρες", "Ελευθεροτυπία", "στο Κόκκινο", "Left.gr", "Αυγή", "Alpha", που παρευρέθησαν για να καλύψουν το θέμα.
Η Συνέντευξη Τύπου είναι η απαρχή μιας σειράς δράσεων, που θα πραγματοποιηθούν στο επόμενο διάστημα με στόχο να ακουστεί η φωνή των παιδιών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Την Πέμπτη 21 Μαρτίου στο Θησείο στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί Αντιρατσιστική συναυλία με τη συμμετοχή μεταναστευτικών συγκροτημάτων, ανάμεσά τους και ο MC Yinka.
 
Το video απο τη Συνέντευξη Τύπου :

Αναδημοσίευση απο : antinazizone.blogspot.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου