7.2.13

Aνεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή και στη Δανία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Κοπεγχάγη η τακτική γενική συνέλευση της Κοινότητας Ελλήνων Δανίας (ΚΕΔ). Το σώμα της συνέλευσης ενέκρινε μια σειρά ψηφίσματα, μεταξύ των οποίων και ψήφισμα ενάντια στην ύπαρξη και δράση της Χρυσής Αυγής, το οποίο μάλιστα εγκρίθηκε ομόφωνα.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Η Κοινότητα Ελλήνων Δανίας, ενημερωμένη για τη δραστηριότητα της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και την προσπάθειά της να απλωθεί και σε χώρες με Έλληνες μετανάστες, όπως η Γερμανία, καταδικάζει την ίδρυση παραρτήματός τους στη Νυρεμβέργη. 

Ως μετανάστες έχουμε βιώσει και πολεμήσει τις κοινωνικές αντιλήψεις και τις οικονομικές πολιτικές που διακρίνουν τους ανθρώπους με βάση την εθνικότητα. Δεν ξεχνούμε τις δολοφονίες Ελλήνων από Γερμανούς νεοναζl (2003-2005) και τον παλιότερο όρο ”μαυροκέφαλοι”. Εισπράττουμε έτσι τις δολοφονικές επιθέσεις της νεοφασιστικής αυτής συμμορίας σαν να στρέφονται προς εμάς και τα παιδιά μας.

Σαν οικονομικοί μετανάστες, θύματα της  καπιταλιστικής κρίσης, αρνούμαστε να δεχθούμε ως λύση τη βία, τον ολοκληρωτισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Ως άνθρωποι, ιδίως από μια ήπειρο που το παρελθόν της σημαδεύτηκε από τα φρικτά εγκλήματα του ναζισμού, έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε τη διάδοση της ιδεολογίας του ρατσισμού και του μίσους.

Η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη και στη Δανία, όπως ανεπιθύμητη είναι ήδη στη Γερμανία, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Ο εθνικισμός και η έχθρα προς το διαφορετικό δεν έχουν θέση σε καμία μεταναστευτική κοινότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα  μέσα και τη μαζική μας δράση για να τη σταματήσουμε.

Καλούμε όλο τον Ελληνισμό να σταθεί εμπόδιο και να απομονώσει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του νεοναζισμού. Κάθε απόπειρα προπαγανδισμού βίας, μισαλλοδοξίας και κοινωνικού κανιβαλισμού πρέπει να πέσει στο κενό. Ειδάλλως θα είμαστε συνυπεύθυνοι.

Κοπεγχάγη, 3 Φεβρουαρίου 2013
Η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου