26.3.13

Καμιά Ανοχή





                ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Την ημέρα της 25ης Μαρτίου τα ορφανά του Χίτλερ εξασφάλισαν την άδεια του Αντιπεριφερειάρχη («κατόπιν αιτήσεώς τους»,  όπως πληροφορηθήκαμε), να καταθέσουν στεφάνι στο ηρώο έξω από τη ΣΜΥ.
Μια ομάδα ΑΝΤΙΝΑΖΙ τρικαλινών τους υποδεχτήκαμε, και με συνθήματα όπως «δεν είναι κόμμα η Χρυσή Αυγή, είναι συμμορία ναζιστική»  -  «ούτε και στα Τρίκαλα, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», κάναμε την σκηνή  της κατάθεσης από τον εκπρόσωπο τους,… μπάχαλο.  (Οι ελάχιστοι παρευρεθέντες «επίσημοι», θα μπορούν να βεβαιώσουν σχετικά, καθώς η απουσία τηλεοπτικών καμερών δεν επέτρεψε -δυστυχώς- την απαθανάτιση των στιγμών!).
Καταθέτουμε εδώ μερικές επισημάνσεις από τη μικρή  -αλλά όχι ασήμαντη, νομίζουμε- παρέμβασή μας:

  1. Όσον αφορά τον «αντισυστημικό» χαρακτήρα της νεοναζιστικής συμμορίας:
Προφανώς δεν καταδεικνύει ιδιαίτερο αντισυστημισμό το να εμφανίζεσαι στην πόλη σου πίσω από τείχη δυνάμεων καταστολής, ούτε βεβαίως οι αιτησούλες και οι άδειες από τοπικούς εκπροσώπους του συστήματος  (όπως και το να μπαίνεις μαζί τους στη γραμμή…).

  1. Όσον αφορά τον αντιπεριφερειάρχη Μιχαλάκη:
Επέλεξε να συνδέσει το όνομά του, να είναι ο πρώτος «θεσμικός» που άνοιξε παραθυράκι (δίνοντας την «άδεια») για την πρώτη επίσημη εμφάνιση των ναζιστών στα Τρίκαλα.  Δεν θα τον ξεχάσουμε.

  1. Όσον αφορά στο γεγονός ότι μόνον η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή κατέθεσαν στεφάνι αφήνει τα περιθώρια για να βγουν πολλά συμπεράσματα...

  1. Όσον αφορά τους ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται ως αντιφασίστες στον τόπο μας:
Προφανώς η μάχη ενάντια στο φασισμό θα είναι πολύμορφη και μακροχρόνια. Αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υποτιμούνται τα επιμέρους διακυβεύματα. Και ένα βασικό  -τουλάχιστον για την πόλη μας-  είναι να διατηρήσουμε την ανυπαρξία του ναζιστικού μορφώματος στο δημόσιο χώρο, στο κοινωνικό πεδίο, στα συνδικάτα, στις γειτονιές. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει η διατήρηση αυτού του status (που σήμερα στα Τρίκαλα υπάρχει), φοβόμαστε ότι δεν έχει πάρει μυρωδιά για το τι σημαίνει αντιφασιστικός αγώνας στις μέρες μας.

Όσον αφορά εμάς, υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε πάντα ό,τι χρειάζεται ώστε τα ναζιστικά καθάρματα να επιβιώνουν ανενόχλητα μόνο στα λαγούμια τους και στη Νύχτα της Ιστορίας (από όπου άλλωστε προέρχονται και στην οποία ανήκουν).
      
                                                                                            ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ Τρικάλων

Υ.Γ.   Δεν περιμέναμε βέβαια αντιδράσεις διαμαρτυρίας (πολύ περισσότερο αποχωρήσεις)  από τους «ευυπόληπτους»  προύχοντες του τόπου, συν-καταθέτες στεφανιών. Αλλά τουλάχιστον ο εκπρόσωπος της Ισραηλιτικής Κοινότητας θα μπορούσε να έχει λίγο πιο ευαίσθητα αντανακλαστικά. Κρίμα… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου