8.1.13

Δίκτυο αλληλεγγύης για όλους. (Χωρίς Μεσάζοντες)
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάθεση ελαιόλαδου από το δίκτυο «Αλληλεγγύη για όλους – χωρίς μεσάζοντες», το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013. Η ανταπόκριση ξεπέρασε κατά πολύ τις αρχικές μας προβλέψεις και λόγω της αυξημένης ζήτησης πολλοί συμπολίτες μας δεν μπόρεσαν να προμηθευθούν ελαιόλαδο. Γι’ αυτό, το δίκτυο «Αλληλεγγύη για όλους - χωρίς μεσάζοντες» αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στην διάθεση ποσότητας ελαιόλαδου ίδιων προδιαγραφών (ελαιόλαδο Λακωνίας, παραγωγής εν ψυχρώ οξύτητας 0,1 - 0,3%, από ποικιλία ελιάς «κορωνέικη», σε συσκευασίες των 5 λίτρων) και την ίδια τιμή (3 ευρώ ανά λίτρο). Η διάθεση θα γίνει την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στο χώρο του 6ου ΚΑΠΗ (απέναντι από το Α΄ νεκροταφείο) από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Το Δίκτυο «αλληλεγγύη για όλους - χωρίς μεσάζοντες» δημιουργήθηκε από μια ομάδα Τρικαλινών με σκοπό την απευθείας διασύνδεση παραγωγών – καταναλωτών, ώστε  οι πολίτες της περιοχής μας να προμηθεύονται προϊόντα πολύ καλής ποιότητας σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές.
Πρόκειται για μια ανοιχτή συλλογικότητα που εμπνέεται από το τρίπτυχο Αλληλεγγύη – Αντίσταση – Αυτοοργάνωση και προσπαθεί να σταθεί δίπλα στους πολίτες (παραγωγούς και καταναλωτές), όχι με όρους φιλανθρωπίας και πελατειακών εξαρτήσεων, αλλά συμβάλλοντας στη στήριξη και στην ενεργοποίησή τους για την ανατροπή των πολιτικών που καταστρέφουν τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις, τη ζωή μας την ίδια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου