20.1.13

Το μήνυμα εστάλη . . .

φώτο : EUROKINISSI - Θανάσης Καλιάρας





Το μήνυμα εστάλη …

Ηχηρό ήταν το μήνυμα που πήραν από την αντιφασιστική συγκέντρωση - πορεία το Σάββατο (19/1) στα Τρίκαλα οι νεοναζί χρυσαυγίτες και οι ‘φίλοι τους’.

Στην δυναμική πορεία που πραγματοποιήθηκε, συμμετείχαν μέλη συλλογικοτήτων, οργανώσεων, φορέων, κομμάτων, ανένταχτοι, οπαδοί (original Τρικάλων) και αρκετά μέλη της Πακιστανικής κοινότητας στο νομό. Η κίνηση αυτή, είχε στόχο την άμεση μαζική απάντηση στη δολοφονία του 27χρονου Σαχτζάτ Λουκμάν στην Αθήνα, στον άγριο ξυλοδαρμό Πακιστανού μετανάστη στο Μεγαλοχώρι από νεοναζί καθάρματα, καθώς και στους εκφοβισμούς  σε απολυμένους εργάτες τοπικής επιχείρησης από γνωστούς στην πόλη φασίστες.

Μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν πανελλαδικά και τοπικά, δεν δικαιολογείται κανείς να επικαλεστεί πως « δεν είδα, δεν κατάλαβα, δε γνώριζα »... Λειτουργώντας κανείς έτσι, (είτε δείχνοντας ανοχή, είτε παραμένοντας αδιάφορος απέναντι στους νεοναζί) έχει διαλέξει ήδη πλευρά. Επίσης, την ίδια πλευρά έχουν διαλέξει εδώ και πολύ καιρό οι τοπικοί δημοσιογράφοι, προβάλλοντας τακτικά και δίνοντας βήμα σε αυτή τη ναζιστική συμμορία.  Εμείς απ’ την πλευρά μας, συνεχίζουμε τον κοινωνικό και αντιφασιστικό αγώνα με πολύμορφες, συλλογικές, ενωτικές και αλληλέγγυες δράσεις.


Υ.Γ.(1) Ας έχουν λοιπόν υπ’ όψιν τους οι χρυσαυγίτες και οι ‘φίλοι’ τους, επειδή τα κεφάλια τους είναι σίγουρα άδεια και δυσκολεύονται να κατανοήσουν έννοιες και καταστάσεις, να αποστηθίσουν τα παρακάτω :

·      Μην τολμήσουν να ξανασηκώσουν τα ξερά τους σε μετανάστες, ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο και σε οποιονδήποτε ‘διαφορετικό’ …
· Μην τολμήσουν να απειλήσουν ξανά συντρόφους και συναγωνιστές μας,κυρίως μαθητές …

Την επόμενη φορά, η απάντηση θα είναι πιο άμεση και εμείς «δεν καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται».

Υ.Γ.(2) Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία μετά από εκατοντάδες μαχαιρωμένους και νεκρούς στην Αθήνα, εξιχνίασε για πρώτη φορά ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από νεοναζί … 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου