12.6.13

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Η τρικομματική Κυβέρνηση συνεχίζοντας το δρόμο της αυταρχικότητας και της κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατίας, ανακοίνωσε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Αφού διέσυραν την ΕΡΤ εδώ και μήνες με όλους τους υπέργειους και τους υπόγειους τρόπους, τώρα επιχειρούν να δώσουν στο κλείσιμο της, χαρακτήρα δίκαιης καταδίκης. Φορτώνουν σε χιλιάδες ανθρώπους τις δικές τους αμαρτίες και τους τιμωρούν με την εσχάτη των ποινών για κάθε εργαζόμενο, απόλυση.
Η ιδέα δεν είναι καινούρια, είναι γνωστή εδώ και καιρό η πολιτική απόφαση λεηλασίας αυτού του τόπου. Είναι ήδη γνωστές οι προθέσεις και οι προσπάθειες κυβέρνησης και αφεντικών, να ξεριζωθεί οποιαδήποτε έννοια δημόσιου αγαθού. Όπως το ρεύμα και το νερό, των οποίων η ιδιωτικοποίηση σχεδιάζεται άμεσα, έτσι και οτιδήποτε θεωρείται κοινωνικό αγαθό θα κλείσει για να ξαναλειτουργήσει με νέους όρους, εμπορικούς, καπιταλιστικούς.
Χθες, ήρθε η σειρά της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Με συνοπτικές διαδικασίες, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου υπογεγραμμένη από υπουργούς -ψυχροί εκτελεστές των επιταγών της ολοκληρωτικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ- έκλεισαν την ΕΡΤ και τα δημόσια ραδιόφωνα σε όλη τη χώρα, πετώντας στο δρόμο  2.600 εργαζόμενους.
Όλοι σήμερα στις 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρικκαίων, στα γραφεία της ΕΡΑ, ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου