27.3.12

Προβολή Ταινίας








Sophie Scholl Οι Τελευταίες Μέρες, Δράμα, Γερμανία 2005, Διάρκεια 120’

Σκηνοθεσία: Marc Rothermund

Γερμανία, 1943. Η Sophie Scholl, μια φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Μονάχου, συλλαμβάνεται για συνομωσία ενάντια του Χιτλερικού καθεστώτος. Αυτή και ο αδερφός της Hans, μέλη μιας αντιστασιακής ομάδας με την ονομασία 'Λευκό Ρόδο', σκόρπισαν στους χώρους του πανεπιστημίου προκηρύξεις οι οποίες κατηγορούσαν την τρέχουσα πολιτική της ναζιστικής Γερμανίας και αποκάλυπταν την αλήθεια για τις απώλειες στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
 Αφού τα δύο αδέρφια ανακρίθηκαν εξοντωτικά για πέντε ημέρες, τελικά υπέγραψαν ομολογίες και, μαζί με ένα άλλο μέλος της οργάνωσης, δικάστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν με γκιλοτίνα. Η ταινία παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες της Sophie Scholl, από τη σύλληψή της μέχρι τον αποκεφαλισμό της.
Τι άλλο μπορεί να θέλει κανείς από το σινεμά όταν αντικρίζει ταινίες διαμάντια που γίνονται με το «τίποτα» από απόψεως μέσων αλλά με πολύ «αγάπη» από πλευράς των συντελεστών; Τίποτα. Η ικανοποίηση όταν αντικρίζεις ένα τέτοιο θέαμα που σε καθηλώνει από την πρώτη του στιγμή μέχρι και το τελευταίο πλάνο είναι ανεκτίμητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου